Prev

Tavoitteet

Yksilönvapaudet

Asevelvollisuudesta tulee luopua

Next
Your browser does not seem to support JavaScript canvas so you are missing a neat pie chart here. Might consider updating your browser and/or enabling JavaScript.
Approval

80.00%

Answers: 5 ( 83.33% )

Mielestämme ketään ei saa pakottaa työhön vankilan uhalla, eikä maanpuolustus muodosta poikkeusta tähän periaatteeseen. Kannatamme maanpuolustuskoulutuksen muuttamista vapaaehtoiseksi. Uskomme, että riittävän moni nuori suorittaisi maanpuolustuskoulutuksen vapaaehtoisestikin. Lisäksi vapaaehtoisuus lisäisi koulutettavien ja kouluttajien motivaatiota ja parantaisi Suomen maanpuolustuksen uskottavuutta. Mikäli riittävän suuri osa nuorista ei suorittaisi maanpuolustuskoulutusta vapaaehtoisesti, varusmiesten päivärahoja tulisi nostaa. Nykyinen järjestelmä, jossa nuoret miehet pakotetaan asepalvelukseen, on mielestämme paitsi väärin myös tehotonta ja kallista. Vastoin yleistä harhaluuloa varusmiespalveluksen palkattomuus ei tee asevelvollisuusarmeijasta ilmaista tai edes halpaa. Ilman asevelvollisuutta nuoret voisivat hyödyntää tämän ajan töissä tai opiskelemassa, joten asevelvollisuusarmeijan hinta kätkeytyy yhteiskunnan rakenteisiin.

Approval
Yes ( 4 ): No ( 1 ):
"Joitain perusteluita täällä: Asepalveluksen tulisi olla vapaaehtoista."
"En kannata orjuutta. Kuka kehtaa myöntää kannattavansa?"
"Iso maa, ei ole uskottavaa vaihtoehtoa ( ainoastaan NATO ). Positiivinen vaikutus nuoriin. Vankkumaton kannatus kansalaisten kesken."
Created by jln Last edit: by jln