Prev

Tavoitteet

Talous

Valtion asia ei ole päättää energiantuotantoyhtiöitä, -tapoja tai -paikkakuntia

Next
Your browser does not seem to support JavaScript canvas so you are missing a neat pie chart here. Might consider updating your browser and/or enabling JavaScript.
Approval

100.00%

Answers: 4 ( 66.67% )

Edistyspuolue suhtautuu pohjimmiltaan neutraalisti kaikkiin energiantuotantomuotoihin, mikäli niistä ei aiheudu haittaa ulkopuolisille. Mielestämme kansalaisilla tulee olla oikeus päättää, minkälaisia energian tuotantolaitoksia Suomeen rakennetaan. Tämän valinnan tulee tapahtua kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan, ei keskusjohtoisesti tai valtion virkamiesten määräysten mukaisesti. Mielestämme valtion ei pidä valita energiatuotantoyhtiöitä, -tapoja ja paikkakuntia. Tällainen menettely tuottaa vain tehottomuutta ja korruptiota ja vaikeuttaa kuluttajien energiapäätöksiä. Vaikka valtion roolia tulee mielestämme rajoittaa, on itsestään selvää, että saastuttajan tulee korvata aiheuttamansa vahingot esimerkiksi saasteverotuksen kautta. Suurimpien riskien osalta korvauskyky pitää taata vastuuvakuutuksin tai turvallisuussäännöksin.

Approval
Yes ( 4 ): No ( 0 ):
"Ei ole ei vaan markkinatalous hintamekanismeineen tietää paremmin. Tosin jos joku aikoo perustaa ydinvoimalan siltä voi/pitää edelyttää toimivaa suunnitelmaa ydinjätteen loppusijotuksen osalta mutta muuta säätelyä siinäkään ei pitäis olla."
Created by jln Last edit: by jln