Prev

Muutosehdotukset tavoitteisin

Poistettavat kannat

Perustuloa kannattavasta kannasta tulee luopua.

Next
Your browser does not seem to support JavaScript canvas so you are missing a neat pie chart here. Might consider updating your browser and/or enabling JavaScript.
Approval

33.33%

Answers: 3 ( 50.00% )

Edistyspuolue on luopunut perustuloa puoltavasta kannasta vuoden 2013 puoluekokouksessaan, ja kannattaa sosiaaliturvan järjestämistä sosiaaliturvatilin avulla. Perustuloa on kuitenkin mahdollista jakaa myös sosiaaliturvatilimallissa niille, joiden sosiaaliturvatilin saldo on nollassa. Mikäli haittaverojen tuotto joskus ylittää valtion menot, ja työn verotusta ei enää ole mahdollista laskea, tulee ylimenevä tuotto jakaa kaikille kansalaisille perustulona.
http://roopeluhtala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139369-ehdotuksia-edistyspuolueen-virallisiksi-kannoiksi

Approval
Yes ( 1 ): No ( 2 ):
"Se, että työssäkäyvän enemmistön (n. 70%) sosiaaliturva toteutetaan sosiaaliturvatilin avulla, ei tarkoita etteikö niille, joiden tilisaldo on nollassa, voitaisi jakaa perustuloa. Edistyspuolueen ei mielestäni kuitenkaan tule ajaa kaikille jaettavaa perustuloa, sillä se nostaa työssäkäyvien marginaaliveroja sekä kansalaispalkan että negatiivisen tuloveron avulla toteutettuna. Liberaalein tapa toteuttaa sosiaaliturva on sosiaaliturvatilin kautta toteutettu henkilökohtainen säästäminen, sekä lainamuotoinen sosiaaliturva niille, joilla ei ole säästöjä."
"Sosiaaliturvatili ratkaisee näppärästi sellaisten sosiaaliturvan, jotka ovat enimmäkseen töissä ja joilla siten on sosiaaliturvatilillä rahaa jolla rahoittaa tilapäiset sosiaaliturvamenot ilman turhaa byrokratiaa. Mikä on toki hyvä asia, mutta isompi ongelma minusta ovat pitkäaikaistyöttömät joiden ei nykyjärjestelmässä edes kannata mennä töihin, kun tukien menetykset syövät saman tien ansioiden lisäyksen elleivät sitten ylikin, puhumattakaan byrokratiasta mitä vaaditaan tsiljoonan erilaisten tukimuodon pyörittämiseen, hakemusten käsittelyyn ja yrittää edes vähän katsoa ettei hakemuksissa huijata kovin paljoa. Nuo ongelmat taas korjautuisivat nimenomaan perustulolla, sosiaaliturvatilistä ei ole niihin apua. Kannatan siis sosiaaliturvatilin lisäämistä tavoitteisiin mutta perustulon rinnalle, ei tilalle. Jos noiden väliltä olisi pakko valita, perustulo olisi kuitenkin tärkeämpi parannus kuin sosiaaliturvatili. En kuitenkaan näe mitään syytä mikseivät ne voisi toimia rinnakkain. "
"Perustulo on aika suosittu idea joten olis kannatuksenkin puolesta hullua poistaa sellainen vetonaula ohjelmastamme puhumattakaan sitten ideologisesta puolesta."
Created by jln Last edit: by jln