Prev

Muut

Perustuslaista pitää järjestää kansanäänestys

Next
Your browser does not seem to support JavaScript canvas so you are missing a neat pie chart here. Might consider updating your browser and/or enabling JavaScript.
Approval

92.86%

Answers: 14 ( 87.50% )
Approval
Yes ( 13 ): Abstain(with comments): No ( 1 ):
"Perustuslailla muodostettava uusi unioni ei ole se sama järjestelmä, johon liittymisestä päätettiin vuoden 1994 kansanäänestyksessä. Niinpä tästä uudesta unionista on järjestettävä uusi äänestys. Sitä paitsi vuoden 1994 kansanäänestyksen alla kansalaisille annettiin väärää tietoa unionin luonteesta: silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari, eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen ja pääministeri Esko Aho väittivät, että EU:n jäsenenä Suomi ei luovu omasta valuutastaan. Jos EMU-jäsenyydestä olisi kerrottu kansalaisille ennen vuoden 1994 kansanäänestystä, äänestystulos olisi ollut kielteinen ylivoimaisella enemmistöllä. Niinpä nykyinenkään EU-jäsenyys ja siihen kuuluva EMU-jäsenyys ei perustu kansanäänestykseen. "
" Välitön demokratia on aina parempi kuin välillinen."
"Kansan laaja tuki EU:n perustuslaille on minimaalinen reunaehto sille että se voidaan hyväksyä. Tosin itse edellyttäisin, että laki on myös liberaali, mutta voitaisiin lähteä liikkeelle siitä että kansan sentään suostuu noudattamaan sitä..."
"En ole tutustunut perustuslakiin riittävästi ollakseni mieltä"
Created by jln Last edit: by jln