Synt. 1977, kauppakorkeakoulun opiskelija, klassinen liberaali eli libertaristi; kuuntele joutessasi tunnin esitelmäni libertarismista osoitteessa http://mr_z.daug.net/files/monologivideo.mp3 (lisätietoja: http://mr_z.daug.net/monologi.html)
Euroopan Unioni
# Question Ellilä
1 Liberalismiin liittyvät
1.1 Taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset oikeudet pitää kirjata EU:n perustuslakiin No
  Valtiovallan ei pidä taata näitä ns. TSS-oikeuksia millään tasolla. Valtiovallan pitää keskittyä yövartijavaltion tehtäviin.
1.2 Perustuslaissa tulee mainita Euroopan kristilliset arvot No
  Valtiovallan ei pidä ottaa kantaa mihinkään uskontoon millään tavalla.
1.3 Jäsenmaiden verotus pitää yhdenmukaistaa No
  Verotus pitää ajaa alas. Klassinen liberaali yövartijavaltio tulisi toimeen ilman mitään arvonlisäveroa tai tuloveroa. Polttoainevero yms. haittaverot ovat tarpeellisia ulkoishaittojen hinnoittelemiseksi. Näiden haittaverojen tuoton tulouttaminen saasteista kärsiville ihmisille on hankalaa, joten tuottoa voidaan yhtä hyvin käyttää yövartijavaltion menojen kattamiseen. Mikäli haittaverojen tuotto ei yövartijavaltion kustantamiseen riitä, loput voidaan kattaa esimerkiksi juuri kansalaisuusmaksulla (esim. 10 euroa/kk per lärvi) ja/tai äänestysmaksulla (esim. 100 euroa äänestämisestä kunnallis- tai eduskuntavaaleissa).
1.4 Jäsenmaiden sosiaaliturva pitää yhdenmukaistaa No
  Sosiaaliturva pitää lopettaa. Kannatan nimenomaan yövartijavaltiota, johon kuuluu lainsäädäntö, tuomioistuimet, vankilat, poliisi ja puolustusvoimat, ei mitään muuta.
1.5 EU:n pitää poistaa tullit kehitysmaiden tuotteilta Yes
  Vapaakauppa on liberaalien vanhimpia tavoitteita, ks. Anders Chydenius: Den Nationale Winsten, 1765.
1.6 EU:n pitää poistaa kaikki tullit Yes
  Vapaakauppa on liberaalien vanhimpia tavoitteita, ks. Anders Chydenius: Den Nationale Winsten, 1765.
1.7 EU:n tukiaiset, maatalous- ja aluetuet mukaan lukien, pitää lakkauttaa Yes
  Maatilojen pitäisi olla yrityksiä ja yritysten pitäisi tulla toimeen myymällä asiakkaidensa haluamia tuotteita, ei kerjäämällä sosiaaliavustuksia valtiolta. Tuet aiheuttavat enemmän haittaa tappamalla terveitä yrityksiä kuin tuottavat hyötyä tukemalla sairaita, konkurssikypsiä yrityksiä ja elinkeinoja. Sitä paitsi, jos maataloustuen lopettaminen johtaisi Suomen elintarvikeomavaraisuuden romahtamiseen, tuonnin loppuessa sodan tms. kriisin vuoksi Suomen maataloustuotanto kuitenkin käynnistyisi hyvin nopeasti uudelleen aivan markkinaehtoisesti ilman mitään tukia.
1.8 Siirtymäajat uusien jäsenmaiden kansalaisten vapaalle liikkumiselle ovat tarpeellisia No
  Liikkumisvapaus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Sen estäminen on kommunismia. Ks. Berliinin muuri.
1.9 EU:n pitää rajoittaa maahanmuuttoa kehitysmaista nykyistä enemmän No
  Liikkumisvapaus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Sen estäminen on kommunismia. Ks. Berliinin muuri. Maahanmuuttajia tulkoon Suomeen vaikka miljoonia, mutta kenellekään ei pidä antaa pakolaisen statuksella subjektiivista oikeutta saada ilmaista toimeentuloa, asuntoa, terveydenhoitoa ja koulutusta suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Suomeen 90-luvun alussa tulleet kymmenentuhatta somalia olivat asuneet vuosikausia turvallisesti Venäjällä, mutta päättivät huvikseen tulla Suomeen ilmaisen rahan perässä. Tällaista suomalaisten veronmaksajien lypsämistä pitää vähentää, ei lisätä.
1.10 EU:n huumelainsäädäntöä pitää tiukentaa No
  Kaikki huumeet pitää laillistaa. On ihmisten oma asia, mitä nautintoaineita haluavat käyttää. Heroiini oli Suomessa laillista 50-luvulle asti, ongelmia ei ollut juuri lainkaan. Laillistaminen alentaa hintoja ja siten vähentää oheisrikollisuutta ja prostituutiota: narkomaanit eivät joudu myymään itseään tai varastamaan omaisuutta tai tekemään palkkamurhia saadakseen rahaa, jos aineet maksavat pari euroa per käyttökerta nykyisen n. sadan euron hintaisen heroiini- tai kokaiinikäyttökerran sijasta.
1.11 Seksin osto pitää kieltää EU:ssa No
  Prostituutio on yhtä rehellistä bisnestä kuin vaikkapa ravintolan pyörittäminen. Prostituoitujen työskentely kadulla on kuitenkin kriminalisoitava järjestyshäiriönä - eiväthän hierojat tai parturitkaan kaupittele palveluksiaan kaduilla. Bordellit laillisiksi, huorat pois kaduilta!
2 Muut
2.1 Perustuslaista pitää järjestää kansanäänestys Yes
  Perustuslailla muodostettava uusi unioni ei ole se sama järjestelmä, johon liittymisestä päätettiin vuoden 1994 kansanäänestyksessä. Niinpä tästä uudesta unionista on järjestettävä uusi äänestys. Sitä paitsi vuoden 1994 kansanäänestyksen alla kansalaisille annettiin väärää tietoa unionin luonteesta: silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari, eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen ja pääministeri Esko Aho väittivät, että EU:n jäsenenä Suomi ei luovu omasta valuutastaan. Jos EMU-jäsenyydestä olisi kerrottu kansalaisille ennen vuoden 1994 kansanäänestystä, äänestystulos olisi ollut kielteinen ylivoimaisella enemmistöllä. Niinpä nykyinenkään EU-jäsenyys ja siihen kuuluva EMU-jäsenyys ei perustu kansanäänestykseen.
2.2 Parlamentin valtaa pitää kasvattaa suhteessa komissioon ja neuvostoon No
  Parlamentin vallan kasvattaminen merkitsee EU:n sentralisoitumista. Jos EU:n parlamentilla olisi nykyistä enemmän valtaa, se olisi jo USA:n kongressin kaltainen eduskunta. Tällöin jäsenmailla ei olisi enää mitään itsenäisyyttä. Tosin jo nykyisin Suomen lainsäädännöstä n. 80 % tulee Brysselistä, joten Suomen eduskunta on jo nyt pelkkä kumileimasin.
2.3 EU:lle pitää valita presidentti No
  EU:n presidentti merkitsisi EU:n sentralisoitumista. EU:n presidentti olisi samanlainen Führer kuin USA:n presidentti. Tällöin jäsenmailla ei olisi enää mitään itsenäisyyttä. Tosin jo nykyisin Suomen lainsäädännöstä n. 80 % tulee Brysselistä, joten Suomi on vuodesta 1995 asti ollut paljon vähemmän itsenäinen kuin Venäjän vallan aikana.
2.4 EU:n pitää ottaa käyttöön ohjelmistopatentit No
  Patentit ovat merkantilismin ajalta periytyviä lakisääteisiä monopoleja, jotka ovat ristiriidassa vapaan markkinatalouden ja yksityisen omistusoikeuden kanssa. Tekijänoikeudet ovat asia erikseen, koska taiteellisten tuotteiden myyjät voivat sopia ostajan kanssa tekijänoikeuksista, kopiointikiellosta jne. Usein idiootit sotkevat nämä kaksi asiaa toisiinsa ja kannattavat molempia tai vastustavat molempia. Konsistentti liberaali kannattaa tekijänoikeuksia ja vastustaa patentteja.
2.5 EU:n pitää perustaa yhteinen turvallisuusorganisaatio rikollisuutta ja terrorismia vastaan No
  USA:n poliisivaltiosysteemi (Echelon, Guantanamo jne.) on pelottava esimerkki. EU:n laajuisen Gestapon perustaminen olisi niin perseestä kuin mikään voi olla.
2.6 Suomen pitää erota EU:sta Yes
  Suomen pitäisi välittömästi erota EU:sta. Suomen ei olisi pitänyt alun perinkään liittyä EU:n jäseneksi. EU on täysin turha keskusjohtoinen sosialistinen byrokraattinen imperiumi. EU rajoittaa vapaata markkinataloutta tullimuureillaan, maatalous- ym. tukiaisillaan, direktiiveillään ja minimiverolaeillaan - esimerkiksi Suomessa aiotaan EU:n vaatimuksesta siirtyä osinkojen kahdenkertaiseen verotukseen, vaikka nimenomaan yhtiöveron hyvitysjärjestelmä eli osinkojen verovapaus on ollut ratkaisevan tärkeää Suomen rahoitusmarkkinoiden kehityksen kannalta. EU edustaa sosialismia. Suomen pitäisi olla EU:n ulkopuolinen itsenäinen markkinatalousmaa, kuten Sveitsi, Liechtenstein, Monaco, Norja, Islanti, USA, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti.