Prev

Yleiset

Käytännön kysymyksiä

Energiatuotanto pitäisi vapauttaa lupaharkinnasta (myös ydinvoiman osalta)

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 90%
 

Tuotantolaitoksille ei tarvitsisi hakea harkinnanvaraisia lupia, kunhan ne täyttävät olemassaolevat turvallisuus- ja ympäristömääräykset ja huolehtivat riittävistä vakuutuksista ja päästö- ja haittamaksuista.

Approval
Yes ( 28 ): No ( 3 ):
"Juuri näin. Ydinvoiman rakentamisen luvanvaraisuus pitäisi lopettaa. Ydinvoimalan rakentamisen pitäisi olla sallittua ilman mitään rajoituksia lukuunottamatta jotain muutaman kilometrin minimietäisyyttä voimalan ja asutuksen välillä. Vapailla markkinoilla Suomeen olisi jo rakennettu viides ja kuudes ydinvoimala, mutta hörhöt (esim. ydinvoiman vastaisen ponnen eduskunnassa vuonna 1993 tehnyt kepulainen kansanedustaja Matti Vanhanen, nykyinen pääministeri) ovat saaneet asiaa jarrutettua lietsomalla hysteerisiä ja irrationaalisia pelkoja. Ydinvoimalat ovat vaarattomia, terveisin nimimerkki "olen uinut 35-asteisessa merivedessä Olkiluodon rantasaunalla ydinvoimalan lauhdevesiputken vieressä, olen käynyt Loviisan ydinvoimalan reaktorihallissa metrin päässä reaktorikattilan kannesta"."
"Luvista päättävät tällä hetkellä ihmiset, jotka ajattelevat tunnepohjalta, vaikka pitäisi ajatella järjellä. (ei ydinvoimaa Suomeen-> ostetaan sähkö itärajan takaa, jossa se tuotetaan ydinvoimalla rajan kupeessa) "
"Jos kerran osaavat huolehtia asioista, ovat turvallisia ja kaivattuja eivätkä saastuta liikaa."
"Sama pätee tähän, kuin muihinkin elinkeinolupiin. "
"Kapitalismi toimii paremmin. Ei tosin veroja ja nykyisiä määräyksiäkään tule olla. "
"Ydinvoiman osalta haittamaksut ja turvallisuus määräyset olisivat niin suuret ettei ydinvoima olisi kannattavaa. "
"Tuotantolaitosten sijoittelua voidaan joutua rajoittamaan myös niiden aiheuttamien kokonaisvaikutusten vuoksi. Esim. viimeisiä vapaita koskia ei ole järkevää valjastaa. "
"Kohtuuttoman riskin aiheuttamiseen tarvitaan ympäröivien ihmisten lupa. Sen saaminen johtaa välttämättä keskitettyihin ratkaisuihin. Kunnat ja/tai valtio eivät välttämättä ole oikea taho hoitamaan lupakäytäntöä, mutta lupakäytäntö ei kuitenkaan voi hävitä. "
Created by jln Last edit: by jln