Prev

Yleiset

Käytännön kysymyksiä

Ulkomaalaisten on pitäisi voida tehdä työtä Suomessa ilman erillisiä työlupia

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 95%
 
Approval
Yes ( 35 ): No ( 2 ):
"Laissez-faire! "
"Jos he ovat päteviä, niin miksei. "
"Töihin vaan jos huvittaa. Mihin niitä lupia tarvitaan, jos työnantaja ja valtio huolehtivat työntekijän turvallisuudesta ja oikeuksista."
"Ulkomaalaisia työntekijöitä pitää kohdella täysin samoin kun kotimaisia. "
"Siitä ei yleensä ole haittaa. "
"Jos joku ulkomaalainen välttämättä haluaa tulla Suomeen tekemään töitä ja maksamaan veroja, niin siitä vain, kaikin mokomin. Turha tätä varten on mitään lupia joutua kyselemään. "
"Ulkomaalaisia koskevat samat ihmisoikeudet kuin suomalaisiakin. "
"Kyllä koska koko kansantalouden ja kuluttajien etu on tärkeämpi asia kuin joihinkin ökyammattiliittoihin kuuluvien monopolistiset edut. "
"Tietysti. Liberaali politiikka ei tunne mitään ihmeellisiä kansalaisuuslakeja ja vastaavia kaupanesteitä. Liberalismi on internationalistinen aate, ja pyrkii kaikkien tällaisten rajojen poistamiseen. "
"Valtion ja lakien ainoa tehtävä on turvata jokaiselle yksilölle kuuluva henkilökohtainen vapaus. Siksi laeilla tulee rajoittaa ainoastaan sellaista toimintaa, jolla pyritään rajoittamaan muiden yksilöiden vapautta. Jos laeilla rajoitetaan muuta toimintaa, ne kääntyvät omaa tarkoitustaan vastaan. "
"Ulkomaalaisen työpanos on yhtä arvokas kuin suomalaisen työpanos, jos joku suostuu maksamaan siitä tietyn hinnan. Muun väittäminen on vaatimusta kansallisen rotuerottelupolitiikan rakentamiseen, ja sitä pitäisi suoraan kohdella sellaisena. "
"Työlupa EU:n ulkopuolelta tulevilta on ihan ok, mutta työluvan saannin ehtoja on löysennettävä. "
"Suomen ohut humuskerros ei kestäisi miljardia marjanpoimijaa. Tänne jo eksyneille työlupa olisi myönnettävä helposti. "
Created by jln Last edit: by jln