Prev

Yleiset

Käytännön kysymyksiä

Ulkomaalaislaista pitäisi poistaa kohta, jonka mukaan prostituutiosta epäily riittää maasta käännyttämiseen

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 97%
 

Ote Seksialan Liitto SALLIn tiedotteesta:

"Artikkelissa kerrotaan, että ryöstöt ja pahoinpitelyt ovat lisääntyneet kesästä 1999 lähtien. Siinä ei kuitenkaan kerrota ilmeistä syytä tähän käänteeseen: vuonna 1999 tuli voimaan ulkomaalaislain muutos, jonka jälkeen prostituutiosta epäillyt ulkomaalaiset on voitu käännyttää maasta.

Ulkomaalaislain prostituutiopykälän takia ulkomaalaiset prostituoidut ovat käytännössä lainsuojattomia. Karkotuksen välttämiseksi he eivät voi turvautua poliisin apuun, joten he joutuvat alistumaan paritusorganisaatioiden valtaan. Mikäli seksipalvelujen ostoa ja/tai myyntiä kriminalisoidaan, niin sen jälkeen myös suomalaiset seksityöntekijät voivat joutua samaan asemaan."

Koko tiedote täällä.

Käytäntöä kritisoidaan myös Yhdysvaltain hallituksen ihmiskauppaa koskevassa raportissa. Ote Suomen kohdalta:

"...as police are not trained on victim identification and they deport foreign prostitutes in almost all cases, trafficked or voluntary. In general, those facing trafficking situations do not report out of fear of deportation or of retribution."

Approval
Yes ( 35 ): No ( 1 ):
"ks. ed. "
"Prostituutio lailliseksi ja valtion valvontaan. Rikollisuus vähenisi ja moraaliongelma on jokaisen kansalaisen itsensä asia, ei ihmisiä voi pakottamalla muuntaa hyviksi ihmisiksi, vaan se lähtää jokaisen ihmisen omasta valinnasta."
"Sehän on pelkästään hyvä jos työllistää itsensä. "
"Rajakontrolli on epähumaani. "
"Hyvin johdateltu "kysymys"! "
"Prostitutio on ammatti siinä kuin lehdenjako "
"Mikään epäily ei saisi olla peruste käännyttämiselle. Vasta kun joku on todetty syylliseksi, voidaan henkilö käännyttää."
"Lain ei tule eritellä ihmisten valitsemia ammatteja, tai mainita niitä millään tavalla. "
Created by jln Last edit: by jln