Prev

Muut

Ulkopolitiikka

Suomen pitäisi liittyä NATO:on

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 25%
 
Approval
Yes ( 7 ): No ( 21 ):
"Saadaan suuret alennukset sotakoneista. Saadaan suurempi pelote. "
"Suomi ei ole mikään Itä-Euroopan maa, joka tarvitsee NATO:a turvakseen Venäjää vastaan. Suomelle olisi NATO-jäsenyydestä pelkkää haittaa, koska se sitoisi poliittisesti Suomea kolmansien maiden välisiin sotiin. Suomen ei tarvitse pelätä Venäjää, koska sotatilan alkaessa Suomi pystyy välittömästi mobilisoimaan puolen miljoonan miehen armeijan. Suomi pystyy käyttämään enemmän sotilaallista voimaa kuin USA Irakin sodassa. Venäjä ei uskalla hyökätä tänne. Mikään muu taho ei ole relevantti turvallisuusriski. Al-Qaida tai muu islamilainen terroristijengi ei ole kiinnostunut Suomesta, koska Suomi ei ole liittounut USA:n, Israelin tai Saudi-Arabian kanssa. "
"Ei ainakaan tällä hetkellä tarvetta liittyä. Katsotaan miten NATO ja EU:n mahdollinen oma puolustus kehittyy. "
"NATO vaatisi suuremman siivun verotuloista armeijan kustannuksiin. Tämä tapahtuu joko veroja nostamalla tai siirtämällä varoja tärkeämmistä kohteista turhuuksiin. Kumpikaan ei ole suotavaa."
"En usko, että tälläisiin jäykkiin blokkeihin kannattaa mennä mukaan ellei ole aivan pakko. Eikä sellaista pakkoa ole nyt näköpiirissä./Edit 2014 Vaan nytpä on.Niin se maailma muuttuu ja doktriinit sen mukana kun Venäjä on taas näköjään imperialistinen roistovaltio. "
"Jäsenmaksun vaatima verotus haittaa. "
"Turhaa sitoutua tässä tilanteessa. "
"Kaikki sellaiset ratkaisut, jotka kasvattavat Suomen puolustusbudjettia eivät ole hyväksyttäviä. Nato-jäsenyys kasvattaisi tätä budjettia."
"Liberaali yhteiskunta ei voi helposti tehdä tällaisia liittolaisuussopimuksia. Lisäksi kaikella keskitetyllä vallankäytöllä on taipumuksena riistäytyä käsistä. "
"Jonkin tietyn alueen puolustuksen sitominen kansainvälispoliittisiin sotilasliittoihin merkitsee käytännössä sitä, että politiikasta tulee muillakin tavoin riippuvaista suurvaltaintresseistä, jotka yleensä ovat keskusjohtohakuisia. Blokkipolitiikka ei myöskään ole ainoa vaihtoehto, sillä esimerkiksi Sveistin puolustus toimii riittävän uskottavasti, vaikka se on sotilasliittojen ulkopuolella. "
Created by jln Last edit: by jln