Prev

Muut

Aluepolitiikka

Valtion ei pitäisi harrastaa aluepolitiikkaa lainkaan

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 86%
 
Approval
Yes ( 24 ): Abstain(with comments): No ( 4 ):
"ks. ed. "
"Jos aluepolitiikalla tarkoitetaan em. kaltaista sähläystä parempi olisi ettei. "
"Aluepolitiikka on tehotonta. "
"Valtio (Kansanedustajat)eivät kykene päättämään yli 5 miljoonan eri ihmisen asioista. "
"Eli siis ei pitäisi harrastaa. Aluepolitiikka on ihmisten muuttohaluja vastaan tappelemista, eli vapaudenrajoitus. "
"Tämä kysymys liittyy liberalismiin. Valtion on antava ihmisten itse valita, millä alueella asuvat, eikä rangaista tai palkita heitä sen perusteella, missä asuvat. "
"Aluepolitiikka on kertakaikkiaan antiliberaali idea. Alueellisten elinkeinojen erityistukeminen on ristiriidassa vapaan kilpailun yleisen periaatteen kanssa. Jos taas kyse on siitä, että köyhien kuntien mahdollisuuksia hoitaa sosiaalipoliittisia tehtäviään tuetaan valtion varoista, niin mielestäni tällaisia kaksioissidoksia ei pitäisi luoda. Mikäli kyse on valtiovallan kunnille sälyttämistä lakisääteisistä velvoitteista, niin sellaisten velvoitteiden toteuttamisessa päävastuu pitäisi tietenkin olla sillä, joka lait säätää (eli valtiolla ennemmin kuin kunnalla). Ei ole mitään todellista kuntien autonomiaa, että valtio määrää ylhäältä käsin mitä tehtäviä kunnalla pitää olla. Valtio huolehtikoon itse sellaisista tehtävistä, joita valtio määrää julkisyhteisöjen tehtäviksi, älköönkä sotkeko kunnallishallintoa niihin. "
"Kaikki muu on tuhlausta. "
"Tottahan valtion työpaikkoja voisi perustaa muualle Suomeen, niin että useammalla olisi mahdollisuus asua maalla, jossa on mukavampaa kuin savuisessa ja sumuisessa kaupungissa, jossa ihmiset eivät tunne edes naapuriaan, ja joissa on vain joukko yksinäisiä ja heitä on monta, en haluaisi olla yksi heistä. Tuossa oli viittaus erääseen lempilauluuni."
Created by jln Last edit: by jln