Prev

Muut

Luonnonsuojelu

Ydinvoiman käyttöä pitäisi lisätä

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 85%
 
Approval
Yes ( 22 ): Abstain(with comments): No ( 4 ):
"Ydinvoiman käyttöä ei pidä valtion mahtikäskyillä erityisesti lisätä, vaan ydinvoiman rakentamisen luvanvaraisuus pitäisi lopettaa. Ydinvoimalan rakentamisen pitäisi olla sallittua ilman mitään rajoituksia lukuunottamatta jotain muutaman kilometrin minimietäisyyttä voimalan ja asutuksen välillä. Vapailla markkinoilla Suomeen olisi varmasti jo rakennettu viides ja kuudes ydinvoimala, mutta hörhöt (esim. ydinvoiman vastaisen ponnen eduskunnassa vuonna 1993 tehnyt kepulainen kansanedustaja Matti Vanhanen, nykyinen pääministeri) ovat saaneet asiaa jarrutettua lietsomalla hysteerisiä ja irrationaalisia pelkoja. Ydinvoimalat ovat vaarattomia, terveisin nimimerkki "olen uinut 35-asteisessa merivedessä Olkiluodon rantasaunalla ydinvoimalan lauhdevesiputken vieressä, olen käynyt Loviisan ydinvoimalan reaktorihallissa metrin päässä reaktorikattilan kannesta". "
"Paras energiamuoto tällä hetkellä. "
"Ydinvoima on vaarallista. Muita korvaavia tuotantomuotoja kyllä löytyy. Tutkimus on avainasemassa. Hienoja ja turvallisia energioita on olemassa. "
"Edullista, turvallista, varmaa, ympäristöystävällistä jne. "
"Tuotolla mitattuna ympäristöystävällisin ja halvin vaihtoehto"
"Ydinvoiman käyttöä tulisi lisätä, jos muita energian lähteitä - josta saataisiin tarpeeksi energiaa - ei ole käytössä. "
"Tai paremminkin antaa lisääntyä. Mistäs me etukäteen tiedämme mikä se paras energiantuotantomuoto on? Ydinvoima näyttää kuitenkin tällä hetkellä parhaalta kandidaatilta. "
"Mikäli se on taloudellisesti järkevää vastuuvakuudet huomioiden. "
" Tämä ei ole poliittinen vaan markkinaehtoinen asia."
"Yritykset saakoot päättää. "
"Ydinvoimaa tuottavat yksityiset yhtiöt, joten tämä kysymys ei kuulu valtiolle. Voimalalupia myönnettäköön niille jotka niitä hakevat. "
"En ole vakuuttunut sen enempää ydinvoiman turvallisuudesta kuin myöskään ydinvoiman vastustajien esittämistä väitteistä, joiden mukaan se olisi vaarallisin mahdollinen vaihtoehto. Haluaisin ensin kuulla selkeämpää ja rationaalisempaa keskustelua koko aiheesta ennen kuin voisin olla jotain mieltä. "
"Kaikilla pitäisi olla oikeus perustaa oma ydinvoimala. Ehdottomana edellytyksenä tulisi olla se että jätteiden käsittelly vaarattomaksi asti kustannetaan käytön yhteydessä eikä laskua ja riskejä jätetä tuleville sukupolville. "
Created by jln Last edit: by jln