Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Valtion toiminta pitäisi rahoittaa kokonaisuudessaan henkiverolla l. kansalaisuusmaksulla.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 31%
 
Approval
Yes ( 5 ): Abstain(with comments): No ( 11 ):
"Tämä on edelleen proportionaalista verotustakin parempi ratkaisu, mutta ei edelleenkään riittävä."
"Tämä on hankala kysymys. Perusoikeuksien toteutuminen kaikille edellyttää jotakin muuta kuin henkiveroa, mutta vain henkivero on todellisuudessa taloudellisesti neutraali. Kallistun ehkä piirun verran alhaisen asteen proportionaalisuuden puolelle, ehkä augmentoituna yksiportaisella progressiolla ja/tai alhaisen asteen omaisuusverolla, omaisuuden turvallisuuskulujen kattamiseksi."
"Polttoainevero yms. haittaverot ovat tarpeellisia ulkoishaittojen hinnoittelemiseksi. Näiden haittaverojen tuoton tulouttaminen saasteista kärsiville ihmisille on hankalaa, joten tuottoa voidaan yhtä hyvin käyttää yövartijavaltion menojen kattamiseen. Mikäli haittaverojen tuotto ei yövartijavaltion kustantamiseen riitä, loput voidaan kattaa esimerkiksi juuri kansalaisuusmaksulla (esim. 10 euroa/kk per lärvi) ja/tai äänestysmaksulla (esim. 100 euroa äänestämisestä kunnallis- tai eduskuntavaaleissa; presidentin viran haluaisin lakkauttaa tarpeettomana, joten presidentinvaaleja ei tarvitsisi pitää)."
"Valtion toimintaa ei pidä rahoittaa."
"Prosenttivero, joka on sama kaikille, olisi parempi vaihtoehto. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti saasteveroilla voidaan kerätä riittävästi rahaa valtion toimintaa varten."
"Eli siis jollain ns. jäsenmaksullako?"
" Kohtuuden rajoissa pysyttelevä tulovero, jossa kaikilla sama veroprosentti, on ainoa hyväksyttävissä oleva veromuoto."
"Verotus pitäisi lakkauttaa"
Created by jln Last edit: by jln