Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Täysi-ikäisyyden rajan pitäisi olla yksilöllinen ja liukuva.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 69%
 
Approval
Yes ( 11 ): Abstain(with comments): No ( 5 ):
"Vaikeaa sellaista olisi määrittää yksilöllisesti, mutta kannatan ajatusta."
"Koko täysi-ikäisyyden käsite on varsin tarpeeton."
"Mikäli ikärajoja tarvitaan, ne voidaan määritellä eri asioita varten erikseen. Mitään yleistä täysikäisyysrajaa ei tarvitse olla. Myöskin yksilöiden eriaikainen kehittyminen tulisi ottaa huomioon, mikäli vain mahdollista."
"Yksilön oikeudet seuraavat hänen kyvyistään, ja kyvyt kehittyvät yksilöllisesti. Liberaali pitää tämän aina mielessään -- kaikki lapset eivät ole ihan vain lapsia, eivätkä kaikki aikuiset kovin kypsiä. Perusperiaatteena pitäisi olla mahdollisimman aikainen vapaus."
"Mielestäni lapsi on yhtä älykäs ja rationaalinen kuin aikuinen loppujen lopuksi, joten täysi-ikäistyyttä ei tarvinne edes määritellä."
"Kypsyystestien edellyttäminen täysi-ikäisyyden saamiseksi johtaisi siihen, että vain valtion virallisen propagandan sisäistäneet ihmiset saisivat esim. äänioikeuden vaaleissa. Punavihreät kansanedustajat voisivat sanella täysi-ikäisyystestiin vaikkapa väitteen globalisaation aiheuttamasta kehitysmaiden köyhyydestä, johon pitäisi vastata myöntävästi läpäistäkseen testin. Kansalaisoikeudet toteutuvat varmemmin, jos jokainen kansalainen saa äänioikeuden ja muut täysi-ikäisyyteen kuuluvat oikeudet automaattisesti tietyn iän saavuttaessaan ilman mitään poliitikkojen ja byrokraattien arbitraarisesti määrittelemiä yksilöllisiä kypsyystestejä."
" Ei missään nimessä. Se mahdollistaisi mielivaltaisuuden. Eihän kukaan voisi yleispätevästi määritellä niitä kriteereitä. Joitain yksittäisiä oikeuksia voisi ehkä saada myös liukuvasti mutta ei yleistä täysi-ikäisyyttä."
"Täysi-ikäisyysrajaa ei tulisi olla. Jokaisen tulee saada päättää omista asioistaan. "
Created by jln Last edit: by jln