Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Aseiden täysimääräinen yksityisomistus pitäisi sallia.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 47%
 
Approval
Yes ( 7 ): Abstain(with comments): No ( 8 ):
"ABC-aseet tulee kieltää sekä yksityisiltä että valtioilta. Muuten kaikki aseet olkoon sallittu sekä yksityisille että valtioille. Aseiden yksityisomistus estää ihmisoikeusrikoksia. Vuonna 1918 suojeluskunnat estivät kommunistien valtaantulon. Jatkosodan jälkeisinä vaaran vuosina asekätkennän luoma peloitevaikutus ennaltaehkäisi kommunistien vallankaappausyrityksen. Suomen on irtisanouduttava jatkosodan rauhansopimuksesta, joka kieltää suojeluskuntien ja lottien toiminnan. Pariisin rauhansopimuksen rajoituksista Suomen puolustusvoimien aseistukselle Suomi irtisanoutui jo vuonna 1990 presidentti Koiviston yksipuolisella ilmoituksella."
" Perusperiaatteena kannatan aseiden yksityisomistusoikeutta. Väkivaltarikoksiin syyllistyneiden aserajoitukset voisi olla kuitenkin harkittava asia, samoin sellaisten räjähteiden joiden pelkkä säilytys aiheuttaa vakavan riskin sivullisille."
"Itsepuolustukseen käytettävät aseet ovat ok, mutta suurempien ihmisjoukkojen tuhoamiseen käytettävien aseiden hallintaa on ihan hyvä rajoittaa."
"Käsiaseiden kyllä, Pommin ei. Kyse on mittavien ulkoishaittojen riskin kontrollista, joka on oikeutettua mikäli riskit kasvavat kohtuuttomiksi, ei muuten. Käsiaseet eivät tässä ole kovin suuri ongelma, koska rajalla emme kuitenkaan pysty tehokkaasti estämään niiden leviämistä tai haittoja."
"Käsiaseiden omistusoikeus pitää sallia, raskaammat aseet on kiellettävä muilta kuin valtion turvallisuusorganisaatioilta, jotta nämä voivat paremmin suojata ihmisten vapautta esim. kommunistien ja muiden ihmisoikeusrikollisten kapinointia vastaan."
"Aseet tulisi rekisteröidä omistajilleen ja ainoastaan harrastus- ja puolustautumisaseita yksityisille."
"En näe kenelläkään legitiimiä tarvetta esim. ydinpommiin."
Created by jln Last edit: by jln