Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Ympäristölainsäädäntö pitäisi lakkauttaa. Luonnon yksityisomistus on parasta luonnonsuojelua.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 70%
 
Approval
Yes ( 14 ): No ( 6 ):
"Toisten omaisuuden, kuten maan, veden tai ilmatilan, likaaminen tms. vahingoittaminen on omaisuusrikos, josta on maksettava korvauksia haittoja kärsineelle omistajalle. Kapitalismissa kaikki ns. ympäristö on jonkun omaisuutta, joten kaikki ns. ympäristörikokset ovat omaisuusrikoksia. Siksi erillistä ympäristölainsäädäntöä ei tarvita. Ympäristöä suojeleva lainsäädäntö on vain yksityisen omistusoikeuden suojan erityistapaus."
"Itse pidän luonnonsuojelua hyvin tärkeänä ja uskoisin ancap yhteiskunnassa kuluttavani siihen reilusti nykyistä (lähinnä pakotettua) enemmän rahaa kun sitä ei enää pöllittäisi esmes huippu-urheilun tukemiseen."
" Itse omistamalleen luonolle pitäisi saada tehdä mitä vaan, mutta toisten omistamaa ei saa saastuttaa kohtuuttomasti eikä muutenkaan vahingoittaa."
"Suurin osa luonnonsuojelun ongelmista seuraa omistusinstituution toimimattomuudesta. Joskus voimme ehkä joutua käyttämään haittaveroja tai vastaavia, mutta esimerkit ovat *todella* harvassa."
"Pöh. Esimerkiksi metsänomistajilla ei ole mitään intressiä suojella lahopuita, jotka ovat monien eliöiden ja eläintän koti. Lahopuut eivät ole hyväksi talousmetsälle. Kukaan ei muutenkaan suostuisi yksinään tinkimään "hyvinvoinnistaan", koska muidenkaan ei tarvitsisi."
Created by jln Last edit: by jln