Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Kuolemantuomio sopii törkeimpien rikosten rangaistukseksi.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 24%
 
Approval
Yes ( 4 ): No ( 13 ):
"Vastustan kuolemanrangaistusta siksi, että tuomarit ja poliisit voivat erehtyä syyllisestä. Kuolemanrangaistusta ei voi peruuttaa, mutta syyttömänä vangitun voi aina vapauttaa. Lisäksi on otettava huomioon, että hullut lainsäätäjät voivat säätää kuolemanrangaistuksen vääristä rikoksista. Normaalin oikeustajun mukaan kuolemanrangaistus voidaan antaa vain henkirikoksesta, mutta monissa Lähi-idän ja Aasian maissa kuolemanrangaistus annetaan huumeiden myynnistä eli rehellisestä kaupankäynnistä. Jos kuolemanrangaistus on hyväksytty rikosoikeudellinen rangaistuskeino, sitä voidaan helposti käyttää vääriin tarkoituksiin. Epäoikeudenmukaisten lakien rikkomisesta vankilaan tuomitut voidaan aina sentään jälkikäteen vapauttaa, mutta kuolemaantuomittuja ja teloitettuja ei. Esimerkiksi Suomessa alkoholin salakuljetuksesta kieltolain aikana vankeuteen tuomitut voitiin vapauttaa armahduksen kautta kieltolain kumoamisen jälkeen, mutta Lähi-idän ja Aasian maissa teloitettuja huumekauppiaita ei voi palauttaa henkiin huumeiden laillistamisen jälkeenkään."
"Sehän olisi aika pitkälti kosto. "Järkevä tuomari antaa tuomion, jotta rikosta ei enää tapahtuisi, ei siksi, että se on tapahtunut." tai jotain sinnepäin -Antiikin aikainen viisaus."
"Tappaminen sopii rikosten estämiseen niiden tapahtuessa. Koska syyllisyyttä ei koskaan voida täysin varmasti todeta ulkopuolisten toimesta ei peruuttamattomia rangaistuksia pidä käyttää."
" Olennainen osa rangaistusta on katuminen ja sen kelaaminen mitä tuli tehtyä. Kuolemanrangaistushan on tavallaan vapauttava tuomio."
"Oikeudenmukaisesti ja tehokkaasti toteutettu kuolemantuomio on tavattoman kallis, riskialtis ja raakalaismainen vaihtoehto. Muut vaihtoehdot ovat selvästi epäliberaaleja."
Created by jln Last edit: by jln