Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Mikään pelkästään tietoon liittyvä ei voi olla rikollista, sananvapauden tähden.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 80%
 
Approval
Yes ( 12 ): Abstain(with comments): No ( 3 ):
"Jos tieto on hankittu rikollisin keinoin, esim. salakuuntelulla, on tekijää rangaistava rikollisista keinoista, ei itse tiedosta sinänsä."
"Niin radikaalia kuin se onkin, katson, että sananvapauden johdonmukainen kannatus johtaa tähän. Yleensäkin tietorikokset luovat ristiriitaisuuksia tiukkaan fyysiseen omistusoikeuteen, ja niiden haitat estetään yleensä tehokkaammin fyysiseen omistusoikeuteen nojaten."
"Tietoa ei myöskään voi omistaa, joten tiedon omistusoikeuden loukkauksia ei voi olla olemassa. Poikkeuksena kuitenkin valheellinen tieto, jolla aiheutetaan muille vahinkoa. Petos on väärin, vaikka kyseessä onkin vain valheellisen tiedon esittäminen esim. kaupan toiselle osapuolelle. Tässä kuitenkaan ei ole kyseessä tiedon omistusoikeuden loukkaus, mutta tietoon liittyvä rikos kuitenkin. Kysymykseen ei siis varsinaisesti voi vastata."
"Ulkopoliittisia suhteita vahingoittava tietoa voi tulla kovin kalliiksi kansakunnalle, tämän takia kaikkia Bushin ja Lipposen jutteluita ei kannata juoruta lehdistölle. Eikä ydinasereseptiä Osamalle. Mutta ei tämä kuitenkaan kovin vakava rikostapa ole."
" Kyllä esim. toisten henkilötietojen luvaton levittäminen on väärin. Jos sitä nyt tässä tarkotetaan."
Created by jln Last edit: by jln