Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Lainsuojattomuus on kovana rangaistusmuotona käypä.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 85%
 
Approval
Yes ( 11 ): Abstain(with comments): No ( 2 ):
"Se sopii erityisen hyvin sellaisille rikollisille, jotka eivät ole vielä maksaneet korvauksia asianomistajille tai sakkoja oikeusjärjestelmälle. Tällä tavoin voitaisiin kätevästi painostaa tuomitut maksamaan määrätyt sakot ja vahingonkorvaukset ajoissa. Poliisi säästäisi resursseja, kun sakkoja ja vahingonkorvauksia ei tarvitsisi ulosmitata. Tuomioistuimen webbisaitilla voitaisiin julkaista lista lainsuojattomista tyyliin: "Abdullah Möttönen, osoite sejase, ei nauti lakien suojaa niin kauan kuin hän ei ole maksanut sakkoja ja vahingonkorvauksia siitäjasiitä rikoksesta. Kuka tahansa saa rangaistuksetta varastaa Möttösen auton, tietokoneen, television jne." Lainsuojattomuus ei kuitenkaan koskisi hengen ja fyysisen turvallisuuden suojaa, koska muuten lainsuojattomuus merkitsisi kuolemanrangaistusta. Vastustan kuolemanrangaistusta ehdottomasti, ks. kys. 19."
"Hmm... Eikös tämä tarkoittaisi samaa, että lainsuojattoman saisi "puhdistaa" yhteiskunnasta kuka tahansa?"
" Jossain yksittäisessä tilanteessa periaatteessa kyllä, esim. rikollinen rikoksentekohetkellä. Tosin tähän liittyisi niin paljon käytännön ongelmia etten ehkä kannattais sellasta lakia kuitenkaan."
"Lainsuojattomuus saattaa olla kovempi rangaistus kuin kuolemantuomio. Sinänsä se on luonnonoikeudellisesti järkevä ja kohtuullisen halpa yhteiskunnalle, mutta toisaalta se on julma ja esim. sakkorangaistuksiin verrattuna tavattoman tehoton. Ehkä, ehkä ei."
Created by jln Last edit: by jln