Prev

Talous-, kunta- ja perusturvaohjelma

Parempi palvelurakenneuudistus

Kunnille on sallittava liikkumavaraa kokeilla erilaisia käytäntöjä, jolloin parhaimmat käytännöt leviävät muihin kuntiin.

Next
Your browser does not seem to support JavaScript canvas so you are missing a neat pie chart here. Might consider updating your browser and/or enabling JavaScript.
Approval

50.00%

Answers: 2 ( 66.67% )

Ei ole yhtä oikeankokoista kuntaa, eikä yhtä oikeaa kuntamallia. Suomessa on kaiken kokoisia kuntia, jotka hoitavat asiat hyvin ja kestävästi. Sosiaali-, terveys- tai muidenkaan palveluiden järjestämistä ei pidä ylhäältä päin pakottaa yhteen muottiin. Kunnille on sallittava liikkumavaraa kokeilla erilaisia käytäntöjä, jolloin parhaimmat käytännöt leviävät muihin kuntiin. Tämä merkitsisi, ettei palvelutaso olisi kaikkialla täysin yhdenmukainen, mutta toisaalta palvelutason parantaminen olisi aina mahdollista omaksumalla toisilta kunnilta hyviksi osoittautuneita käytäntöjä.

Approval
Yes ( 1 ): No ( 1 ):
"Nykyinen kaksin- ja osin jopa kolminkertainen järjestelmä (julkinen + työterveys) perusterveydenhuollolle pitäisi purkaa ja tilalle luoda yksinkertainen järjestelmä. Joko täysin julkiseen taikka täysin yksityiseen palveluun perustuva. Yksityisessäkin järjestelmässä valtio ostaa lääkäripalvelut yksityisiltä toimijoilta ja vain omavastuu jää henkilön itsensä vastuulle."
Created by jln Last edit: by jln