Tänne voi lisätä muutosehdotukset puolueen ohjelmiin. Ehdotuksessa on hyvä olla jo valmiiksi mietitty: Lisää ehdotus halutun ohjelman ja otsikon alle muodossa:
lisäys/muutos/poisto, ehdottaja (jos joku muu kuin se joka kirjaa sen tänne)

Jos pystyt tiivistämään muutoksen sisällön lyhyellä yhden rivin lauseella, lisää sekin titleen, muussa tapauksessa anna olla.

Kommenttikenttään kirjoita itse ehdotus. Jos lisäys, kirjoita lisättävä teksti kokonaisuudessaan. Jos poisto, kirjoita poistettava teksti (tai jos isompi kokonaisuus, mistä lauseesta alkaen poisto alkaa ja minne päättyy). Muutoksessa kirjoita ensin korvattava teksti, "muutetaan muotoon" ja sitten uusi teksti.

Mallisuorituksia voi katsoa vuoden 2013 kevätkokouksen ehdotuksista.

Jos ehdotus ei sovi mihinkään olemassolevaan kohtaan, sen voi lisätä otsikon "Muut ehdotukset"-alle.

Nykyinen ohjelma

Huom! Ehdotukset täytyy lisätä myös piraattipuolueen foorumille, jotta ne käsitellään kokouksessa.

Questions
# Question Approval
5 Eurooppa-ohjelma
5.1 Kansallisvaltioiden ja EU:n suhde
5.2 Unioni ja talous
5.2.1 Poisto: EU-ohjelma, vaatimus EU:n talouskurista. (Karvinen) Approval -%
 

Esitän poistettavaksi, EU-ohjelmasta 2. Unioni ja talous - taloudellinen vakaus kohdasta virkkeen:

"Lähitulevaisuudessa pitää pyrkiä takaisin alkuperäiseen vakaus- ja kasvusopimukseen, joka edellyttää muun muassa julkisen velan olevan enintään 60 %:a ja julkisen talouden alijäämän enintään 3 %:a bruttokansantuotteesta. Sopimuksen noudattamista on valvottava aiempaa tiukemmin."

Perustelut: Yksityiskohtainen vaatimus ollakseen puolueohjelmassa, ja vaikka perusteltu onkin, tilanteen edistyessä auttamattomasti joskus vanhenee. Kohdan poistaminen ei vaikuta talouskantaamme, sillä loppuosa kappaleesta säilyisi sellaisenaan, mutta antaa tilaa toisenlaisten ratkaisujen esittämiselle, jos sellaisia löytyy.

Foorumi
5.3 Unionin instituutiot
5.4 Unioni ja kansalaisyhteiskunta
Created by jln Last edit: