Prev

Valtion tehtävät.

Valtion tulee taata minimitoimeentulo vähäosaisille

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 54%
 
Approval
Yes ( 19 ): Abstain(with comments): No ( 16 ):
"Joo, totta kai. Onhan toisista huolehdittava. Se vähäosainen voisit olla sinä."
"Minimitoimeentulon päälle voidaan myöntää tukia terveydenhuollon ja koulutuspalvelujen turvaamiseksi varattomille. "
"Jonkinlaiset tulot pitää jokaiselle taata, mutta sillä summalla ei tod pidä voida elää pääkaupunkiseudulla vuokrakämpässä. "
"Perustulo/kansalaispalkka tms. Mahdollisimman vähän byrokratiaa. En kuitenkaan panisi vastaan, jos tulisi mahdollisuus sosiaaliturvan lakkauttamiseksi."
"Kullä - ainakin niin kauan kuin sama valtio erilaisilla markkinoiden säännöstelytoimenpiteillä kuten investointien ja reaaliomaisuuden arvonnousun inflaatiotukiaisilla luo rikkaita suosivaa tulonjakoa. "
"Mikäli minimitoimeentuloa ei vähäosaisille taata, voisi se mahdollisesti nostaa rikollisuutta - joka taas kasvattaisi turvallisuusbudjettia. Toimeentulon ehtona tulisi kuitenkin olla aktiivisuus työmarkkinoilla."
"Kannatan kansalaispalkaa, mutta en silti sanoisi sitä valtion perustehtäväksi. "
"En ole varma, onko valtio paras mahdollinen laitos näiden asioiden hoitoon. Kannatan kuitenkin periaatteessa sellaista järjestelmää, jossa jokin institutionalisoitu taho harjoittaa tällaista toimintaa. "
"ks. ed. "
"Riippuu siitä, mitä vähäosaisilla tarkoitetaan. Pitäisi pyrkiä kuitenkin tekemään asiat niin, ettei vähä-osaisuus kiinnosta, vaan että työn ottaminen vastaan olisi kannattavanpaa. "
"Vaatii verotusta eli yksityisen omistusoikeuksen loukkausta."
"Verotus haittaa hyvinvointia. "
"Yksityiset hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten vaikka Punainen Risti ja kirkot, voivat huolehtia vähäosaisista helposti ilman valtion väliintuloa. Kun veroja ei ole, on kansalla niin paljon enemmän rahaa ja auttamisen halua, että lahjoitukset ovat riittäviä. Ääritapauksissa (esim. pula-ajat, joita sivistyneissä länsimaissa ei enää koskaan koeta) kansalaispalkkamalli on mahdollinen."
"Sinänsä kenelläkään ei ole positiivista oikeutta minimitoimeentuloon. Toki varsinaisen minimitoimeentulon takaaminen olisi melko halpaa, eli mikäli sellainen toteutettaisiin suorana tulonsiirtona kansalaispalkkajärjestelmällä, se ei olisi suurin ongelma liberaalissa valtiossa. "
Created by jln Last edit: by jln