Prev

Valtion tehtävät.

Valtion tulee tukea rahallisesti lapsiperheitä

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 23%
 

Tuleeko valtion kannustaa perheitä lasten hankkimiseen väestönkasvun ja terveen ikärakenteen ylläpitämiseksi tarjoamalla myös minimitoimeentulon ylittäville lapsiperheille rahallisia kannusteita (esim. lapsilisää) ja/tai verohelpotuksia?

Approval
Yes ( 7 ): Abstain(with comments): No ( 24 ):
"Jos tervettä ikärakennetta ei ylläpidetä, voi tilanne johtaa katastrofiin. "
"Lapsilisä on selkeä ja helppo tapa "palkita" lasten hankkimisesta. Kaikki verokikkailut ja muu sellainen entisestään monimutkaistaa muutoinkin byrokraattista järjestelmää. "
"Lapsiperheiden tulot voivat tippua köyhyysrajalle, mikäli ei lapsia tuota rahallisesti."
"Jokainen kansalainen on oikeutettu perustuloon, myös lapset. Koska he eivät kuitenkaan ole vielä täysivaltaisia vaan holhouksenalaisia, maksetaan alaikäisten perustulo heidän huoltajilleen. Muita kannusteita tai verohelpotuksia ei lapsiperheille tarvitse antaa. "
"ks. 1.1 "
"Vaatii verotusta eli yksityisen omistusoikeuksen loukkausta. Lapsien hankkiminen on vapaaehtoinen valinta, joten sen seurausta ei pidä maksattaa muilla ihmisillä."
"Jos kansalaispalkkaa maksettaisiin lapsillekkin, se hyödyttäisi lapsiperheitä. Ei kuitenkaan mitään vartavasten heille suunnattuja tukia. "
"Verotus haittaa hyvinvointia. "
"Lapsia syntyy maailmassa muutenkin tarpeeksi. "
"Lasten hankkiminen tilanteessa missä niitä ei ole varaa ruokkia on vastuutonta. "
"Se tuki on aikansa elänyt, eikä tod näk vaikuta mitenkään ihmisten litääntymiseen tälläkään hetkellä. "
"Ei missään tapauksessa, sillä tällainen tuki johtaa helposti vain vastuuttomaan lapsien tehtailuun suurempien suurempien porrastettujen lapsilisien tavoittelun vuoksi. Taaskin peus sosiaaliturvan tasoa voidaan halutaessa korottaa. "
"Vaikka suurin osa vanhemmista toimiikin vastuullisesti, on lapsiperheiden tukeminen muodostanut tilanteita, joissa vanhemmat ovat kohdelleet lapsia kaltoin (esim. pitämällä heitä nälässä) ja elättäneet itsensä lapsilisillä. Myös uskonnolliset fanaatikot ovat, lapsilisien turvin, ylläpitäneet kymmeniä lapsia, joita he muuten eivät olisi hankkineet. Kriisitilanteiden varalla yksityiset hyväntekeväisyysjärjestöt voivat huolehtia myös lapsiperheiden toimeentulosta. Raha pelkästään ei yleensä ratkaise lapsiperheiden pulmia, huolenpidon puute on yleensä paljon akuutimpi ongelma."
"Lasten hankinta on oma valinta. Siitä ei myöskään ole ulkoishyötyjä järjestelmässä, jossa oma hyvinvointi ei riipu toisten lasten määrästä esim. verokertymän kautta. "
"Valtion ei tule puuttua väestönkasvuun tai ikärakenteeseen suosimalla lapsiperheitä, vaan antaa ihmisten itse päättää hankkivatko he lapsia vai eivät. "
"Perheenperustaminen on yksittäinen yksilöllinen valinta ja harrastus, jota pitäisi julkisen vallan edessä verrata siihen, että joku toinen harrastaa riippuliitoa tai jotain muuta sellaista kivaa, joka vie paljon rahaa ja vaivaa. Miksi helvetissä tällaisen hemmetin kalliiksi käyvän yksilöllisen elämäntapavalinnan huohoja seurauksia pitäisi jotenkin poliittisesti tehdä helpommiksi? Se on yhtä saatanan pikkuporvarillista ydinperhemoralismia. Ja sitten vielä perheenperustamista tuputetaan valtion varoilla yhdestä jos toisesta tuutista, ja ei-perheelliset patologisoidaan valtiovallan palkkaamien psykiatrien toimesta. Aikovatko ne ehkä tuottaa ihmisiä suunnitelmataloudellisten viisivuotissuunnitelmien raamien mukaisesti joksikin valtiokapitalistiseksi tykinruoaksi...? "
Created by jln Last edit: by jln