Prev

Valtion tehtävät.

Valtion tulee tukea rahallisesti liikuntaa ja urheilua

Next
Party Approval
Piraattipuolue 50%
 
Total: 8%
 
Approval
Yes ( 3 ): No ( 35 ):
"Kansantaloudellisesti kannattavaa, sillä sairastaminen tulee yhteiskunnalle kalliksi joka tapauksessa, joten uskon, että on ennaltaehkäisevä vaikutus. "
"Pienentää terveyden huollon kustannuksia ja hyväkuntoinen kansa näyttääkin paremmalta."
"ks. 1.1 "
"Jokainen kustantakoon harrastuksensa itse. Sama koskee myös ammattiurheilua joka käytännössä on liiketoimintaa. "
"Vaatii verotusta eli yksityisen omistusoikeuksen loukkausta."
"No ei se niin tärkeää ole. Liikkua voi ilmaiseksi, vaikka paljasjaloin juosta, jos ei muuhun ole varaa. Vaikkakin urheilulla on merkitys kansallisen itsetunnon kohottajana."
" Ihmiset päättäkööt itse mihin vapaa-ajan toimintoihin rahansa käyttävät. "
"Verotus haittaa hyvinvointia. "
"Liikunta on erittäin suositeltavaa jo pelkästään taloudellisestakin näkökulmasta, kun kansalaiset pysyvät terveinä ja työkykyisinä. Mutta varsinaista rahallista panostusta se ei valtiolta tarvitse, eihän lenkillä käynti maksa mitään. Kunnat toki voivat halutessaan rakentaa lenkkipolkuja ja jäähalleja, jos asukkaat ovat valmiita ne veroäyrillään kustantamaan. Huippu-urheilu voi hankkia rahoituksensa täysin sponsoreilta. "
"Liiallinen urheilu on epäterveellistä. "
"Liikunta on ilmaista, urheilubisnestä taas ei pidä tukea veronmaksajien rahoilla. "
"Kyllä se on jokaisen oma asia liikkuuko vai ei. "
"Ei missään tapauksessa koska tällainen tuki olisi yksipuolista - ottaen huomioon että esim. erilainen seksuaalipuuhastelu on terveellistä ja kansanterveyttä edistävää - eikä sitä kuitenkaan tueta. No ehkä jokin peruskuntourheilu infastruktuurille menevä tuki on siedettävää niin kauan kun kunnolista minimitoimeentuloturvaa ei ole luotu. Huippuurheilua ei kuitenkaan tulisi tukea ollenkaan. "
"Täysin turha menoerä, kenenkään perustarpeet, saatikka henki, eivät ole riippuvaisia valtion tarjoamasta liikunnasta ja urheilusta, eikä ketään saada liikkumaan rahoittamalla urheiluseuroja. Ihmiset voivat itse päättää mihin rahansa kuluttavat. "
"Hullujen hommaa. Terveys on kunkin oma asia, ei valtion tai yhteisön. "
"Valtion ei tule puuttua kansanterveyteen tukemalla liikuntaa, vaan antaa ihmisten itse päättää, haluavatko nämä huolehtia terveydestään. Urheilun (=huippu-urheilu) tukeminen tuskin edes vaikuttaa kansanterveyteen positiivisesti. "
"Terveellisiä liikuntamuotoja on paljon sellaisiakin, jotka tulevat halvaksi tai eivät maksa mitään. Jos taas tarkoituksena on tukea huippu-urheilun tulevia isänmaantoivoja, niin sellaisen populistisen natsimeiningin maksakoot urheiluseurojen jäsenet ja vaikka maksullisten TV-kanavien katsojat... "
Created by jln Last edit: by jln