Prev

Valtion tehtävät.

Valtion tulee tukea rahallisesti kansallisesti tärkeitä yrityksiä ja elinkeinoja

Next
Your browser does not seem to support JavaScript canvas so you are missing a neat pie chart here. Might consider updating your browser and/or enabling JavaScript.
Approval (Piraattipuolue)

0.00%

Answers: 2 ( 0.76% )

Kansallisesti tärkeäksi elinkeinoksi voidaan laskea esim. maatalous (Omavaraisuus ravinnontuotannossa estää kansalaisia kuolemasta nälkään, jos jostain syystä ravinnon tuonti ulkomailta ei onnistukaan), tärkeäksi yritykseksi esimerkiksi sellainen, joka työllistää huomattavan osan kansalaisista tai josta valtion talous on riippuvainen (esim. Nokia).

Approval
Yes ( 0 ): No ( 2 ):
"Ei, koska tuet vääristävät markkinataloutta. Pikemminkin pitää pyrkiä siihen, että oloista luodaan sellaiset että yritystyn kannattaa maassa pysyä (Nokia). Maataloustuet pitäisi lakkauttaa, ruuan viljely Suomessa ei ole kannattavaa. "
"Mitä taloudellisista tai työllisyyssyistä tärkeisiin yrityksiin tulee, niin jos sellainen ei ole omillaan kannattava, on sen parempi antaa sopeutua tilanteeseen tai kaatua saman tien, eikä vasta sitten, kun siihen ollaan ensin pumpattu turhaan isot kasat veronmaksajien rahoja. "
Created by jln Last edit: by jln