Prev

Valtion tehtävät.

Valtion tulee tukea rahallisesti uusien yritysten perustamista

Next
Party Approval
Piraattipuolue 50%
 
Total: 11%
 

Yritykset luovat työpaikkoja ja valtiolle verotuloja. Suomessa yritysten perustaminen on vähemmän suosittua kuin monessa muussa Euroopan maassa. Pitäisikö siis uusien yritysten perustaminen tehdä houkuttelevammaksi antamalle uuden yrityksen perustajalle starttirahaa?

Approval
Yes ( 4 ): No ( 31 ):
"Vaikkakin starttirahaa mukavampi tapa olisi vähentää yrittäjien tuloveroa ja tehdä yrittämisestä muutenkin helpompaa. (Starttiraha on itseasiassa todella kehno tapa, sillä se mahdollistaa kannattamattomienkin yritysten perustamisen) "
"Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät eniten, ja sitä paitsi kehittää ihmisten lähivuorovaikutusta. "
"ks. ed. "
"Vaatii verotusta eli yksityisen omistusoikeuksen loukkausta."
"Vaan lainsäädännöllä, byrokratian purkamisella ja muuten helpottamalla yrityksen perustamista."
"Ei starttirahalla, vaan verohelpotuksilla ja työllistämistä helpottamalla. "
"Verotus haittaa hyvinvointia. "
"Yritysten perustamiseen liittyvä byrokratia pitää tehdä mahdollisimman keveäksi ja muutenkin tehdä yrityksen perustamisesta mahdollisimman helppoa. Sen sijaan rahallista tukea niille ei pidä jakaa. "
"Yritysten perustamisen vähäisyys johtuu liiasta byrokratiasta, sekä yrittäjien kohtelusta lähes rikollisina. "
"Yrittämistä pitää kannustaa muilla keinoilla. Starttirahalla yritys on pystyssä hetken. "
"Hohhoijaa - taaskin pitää kysyä mistä tukirahat tulisivat - vain taloudellisesti tuottavan toiminnan verottamisesta - mistä muualta. Samalla investointeja ohjattaisiin tuottavilta aloilta tuottamattomille. Tästä periaateellisesta ongelmasta ei päästä edes olettamalla että ns. kuluttajia tai ns. kulutusta on hohdeltava eri tuottovaatimus periaatteella kuin ns. investointeja. Miksi kulutuksella ja investoinneila pitäisi ollla eri tuottovaatimus? Siksikö että kulutus on kulutusta ja investoinnit investointeja? Heh. millä perusteella tälaisia oletuksia eri tuotoista voidaan tehdä? Toiseksi jos ihmiset kuluttavat rahan pankkiin kantamisen ja sen investoitavaksi lainaamisen sijasta - kulutuksen subjektiivinen tuotto on korkeampi kuin niiden ylimääräisten investointien jotka jäivät tekemättä kulutuksen valinnan vuoksi. "
"Täysin turha menoerä, pankit, pörssit ja venture kapitalistit tukevat kannattaviksi kokemiensa uusien yritysten perustamista riittävästi. Starttiraha tarkoittaa käytännössä rahan haaskuuta lukuisiin epäonnistuviin projekteihin. On paljon tärkeämpää poistaa verot ja byrokraattiset esteet."
"Tähän ei ole minkäänlaista tarvetta, ja kun raha ensin kuitenkin joudutaan verottamaan joltakulta, verokiila hävittäisi enemmän syntyviä yrityksiä muualta. "
"Riittää kun vähennetään yrityksen perustamista vaikeuttavaa byrokratiaa ja muita esteitä, kuten liian korkeaa verotusta. "
"Verojen poistaminen yritystoiminnalta ainakin tietyn rajan alittavien tulojen osalta olisi paljon parempi vaihtoehto, etenkin jos se tarkoittaisi sitä, että aloittelevan yrittäjän ei tarvitse täytellä myöskään mitään virallisia kaavakkeita harjoittaakseen sitä mitä muuten osaa tehdä. "
Created by jln Last edit: by jln