Olen 26-vuotias helsinkiläinen matematiikan opiskelija ja ohjelmoija. Tarkka aatteeni on libertaari minarkismi, eli toinen radikaalin markkinaliberalismin pääsuunnista. Toisaalta olen libertaariksi hieman eksentrinen; hyväksyn tiettyjä ajatuksia jotka ovat selvästi valtavirran ulkopuolella, sekä politiikassa että parapoliittisissa aiheissa. Sähköpostiosoitteeni on decoy@iki.fi, jos vaikka joskus haluaisit postitella. Jollet, lisätietoa löytyy osoitteesta http://www.iki.fi/~decoy/front.
Valtion tehtävät
# Question Syreeni
1 Valtion tehtävät.
1.1 Valtion tulee huolehtia sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta Yes
  Tämä on valtion ensisijainen tehtävä, ja on epätodennäköistä, että kilpailevat suojelujärjestelmät muodostaisivat niin vakaata järjestelmää kuin valtio.
1.2 Valtion tulee taata minimitoimeentulo vähäosaisille No
  Sinänsä kenelläkään ei ole positiivista oikeutta minimitoimeentuloon. Toki varsinaisen minimitoimeentulon takaaminen olisi melko halpaa, eli mikäli sellainen toteutettaisiin suorana tulonsiirtona kansalaispalkkajärjestelmällä, se ei olisi suurin ongelma liberaalissa valtiossa.
1.3 Valtion tulee taata perusterveydenhuolto myös varattomille No
  Perusterveydenhuolto on ihan samanlainen juttu kuin minimitoimeentulokin. Palvelusta joutuu maksamaan. Terveydenhuolto on sitä paitsi vielä ylellisyyttä, ei mikään minimi. Oikeastaan ainoa jossa tästä voitaisiin joustaa olisi epidemiakontrolli ja vastaavat todellisia ulkoishaittoja aiheuttavat terveysongelmat.
1.4 Valtion tulee taata koulutus myös varattomille No
  Koulutus on palvelu, ja ylellisyyttä. Siitä pitää maksaa. Sitä paitsi se mitä kaikki tarvitsevat, eli luku- ja laskutaito, ovat opetettavissa hyvin nopeasti, ilman peruskoulujärjestelmää. Itse pidän näiden opettamista enemmänkin vanhempien tehtävänä, samalla tavalla kuin vaikka pöytätapojen.
1.5 Valtion tulee huolehtia, etteivät tuloerot kasva liian suuriksi No
  Tuloerot eivät ole ongelma. Mitä vapaammin talous toimii, sitä paremmat mahdollisuudet köyhilläkin on rikastua. Veroprogressio ja muut tulonsiirrot vain johtavat staattiseen yhteiskuntarakenteeseen ja tehottomuuteen.
1.6 Valtion tulee huolehtia, että työntekijöille maksetaan oikeudenmukaista palkkaa No
  Ei ole mitään oikeudenmukaista palkkaa. On vain työn hinta, joka määräytyy kysynnästä ja tarjonnasta.
1.7 Valtion tulee tukea rahallisesti lapsiperheitä No
  Lasten hankinta on oma valinta. Siitä ei myöskään ole ulkoishyötyjä järjestelmässä, jossa oma hyvinvointi ei riipu toisten lasten määrästä esim. verokertymän kautta.
1.8 Valtion tulee tukea rahallisesti liikuntaa ja urheilua No
  Hullujen hommaa. Terveys on kunkin oma asia, ei valtion tai yhteisön.
1.9 Valtion tulee tukea rahallisesti kulttuuria ja taidetta No
  Tällainen tukeminen johtaa ainoastaan kulttuurin stagnaatioon, eli on kulttuurille haitallista. Lisäksi kaikki eivät pidä samanlaisesta kulttuurista, ja on parempi että makuerot jätetään moniarvoisten markkinoiden nivottavaksi, poliittisen kinastelun asemesta.
1.10 Valtion tulee tukea rahallisesti tiedettä ja tutkimustyötä No
  Tiedettä ja tutkimusta tehdään sen verran kun nähdään aiheelliseksi. Eivät nekään inhimillisen toiminnan aloina missään erityisasemassa ole. Tuet myös heikentävät tieteen tasoa ja objektiivisuutta.
1.11 Valtion tulee tukea rahallisesti kansallisesti tärkeitä yrityksiä ja elinkeinoja No
  Hullujen hommaa, ja haitallista, huonosti perusteltua nationalismia. Liberalismi on internationalistinen, kosmopoliittinen aate, ei mitään kansallishörhöilyä.
1.12 Valtion tulee tukea rahallisesti uusien yritysten perustamista No
  Tähän ei ole minkäänlaista tarvetta, ja kun raha ensin kuitenkin joudutaan verottamaan joltakulta, verokiila hävittäisi enemmän syntyviä yrityksiä muualta.
1.13 Valtion tulee taata pankkitalletusten turvallisuus ja pankkien vakaus No
  Pankkitalletuksiin pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin: ihminen on vastuussa omista sopimuksistaan ja päätöksistään. Sitä paitsi, pankit ovat aivan riittävän vakaita ilman valtiontakaustakin.