Prev

Tavoiteohjelma

Elinkeino- ja työelämä

Valtionyritykset pitää myydä

Next
Party Approval
Piraattipuolue 100%
 
Total: 100%
 
Approval
Yes ( 31 ): Abstain(with comments): No ( 0 ):
"Yritysten valtiollinen omistus on sosialismia. Valtion ei pidä omistaa ylipäätään yhtään mitään muuta kuin poliisin ja armeijan aseet. Kaikki virastotalotkin pitäisi vuokrata yksityisiltä kiinteistöyhtiöiltä eduskuntataloa myöten (turvallisuussyistä muutaman vuoden vuokrasopimuksilla), koska omistajana valtio ei osaa ottaa huomioon kiinteistöjen pääomakuluja. Miksi esim. ministeriöiden täytyy sijaita Helsingin ydinkeskustassa, vaikka esim. Vantaalta löytyisi toimistotilaa 75-80 % halvemmalla? "
"Ehdottamasta, palkkiovirat poliitikoille pitää poistaa. "
"Mutta todella vain silloin, kun ne ovat tuottoisia, jotta niistä saa hyvän hinnan. "
"Ei valtion tehtävä ole olla yrittäjä. "
"Kapitalismi toimii paremmin. "
"Valtio on tuomari eikä pelaaja. Tuomarien ei pidä osallistua peliin, sillä se vaarantaa tuomioiden tasapuolisuuden. Tuomari-analogia ei tosin päde sikäli, että valtio laatii myös pelin säännöt. "
"Valtion tehtäviin ei mielestäni kuulu yritystoimminan harjoittaminen."
"Yritystoiminta ei kuulu valtion tai muunkaan julkisen vallan tehtäviin. "
"Jos sen myynti pitkällä tähtäimellä tuottaa enemmän voittoa, kuin tappiota. Alkoa ei pidä myydä."
"Valtionyritysten myymisessä on se riski, että poliitkot pyörittävät omaa sisäpiiribisnestään. Voisi tällä perusteella olla varteenotettava vaihtoehto pyrkiä ensin siihen tavoitteeseen, että poliittinen päätöksentekokoneisto saadaan jollakin ratkaisevalla tavalla nykyistä läpinäkyvämmäksi, niin että poliitikkojen olisi vaikeampaa hyötyä sellaisen omaisuuden kauppaamisesta, joka on kuitenkin kasattu veronmaksajasukupolvien ja työläissukupolvien selkänahasta revityllä työllä ja varallisuudella. Mutta sen jälkeen kaiken merkittävän bisneksen pistäminen vasaran alle olisi ensimmäisiä asialistalle tulevia asioita, sillä valtion ei periaatteesa pidä olla bisneksentekijä. "
Created by jln Last edit: by jln