Prev

Tavoiteohjelma

Kansalaisyhteiskunta ja demokratia

On mahdollistettava laillisesti sitova kansanäänestys

Next
Party Approval
Piraattipuolue 50%
 
Total: 76%
 
Approval
Yes ( 22 ): No ( 7 ):
"Miljoonia kansalaisia on hankalampi lahjoa kuin parlamentin jäseniä, joten kansanäänestyksessä voidaan helpommin saavuttaa yleisen edun mukaisia tuloksia kuin korruptoituneessa, eturyhmäpolitikoinnin motivoimassa eduskunnassa (ks. Raippaluodon silta, Kuopio-Siilinjärvi-moottoritie jne.). "
"Pitää myös huolehtia siitä, että kansanäänestys todella tapahtuu. Mitään porsaanreikiä ei saa jättää lakiin, jolla voisi kansanäänestyksen oikeuden kumota. "
"Jos tarpeeksi suuri osa kansasta sitä vaatii, niin kyllä. meillä on kuitenkin edustuksellinen demokratia ja edustajien pitäisi osata päättää asioista ilman kansanäänestyksiäkin. En kannata sitä, että asiantuntemusta vaativissa asioissa järjestetään kansanäänestyksiä, kuten EU:n perustuslaki ja NATO."
"Päätöksenteko tuotava lähemmäs kansaa, välillisestä välittömään demokratiaan. "
"Neuvoa antavat ovat turhia. "
"Mikäli demokratiaa tarvitaan, kansanäänestys on usein parempi vaihtoehto kuin edustuksellisuus. Tällöin kansanäänestys pitää myös voida aikaansaada ilman eduskunnan suostumusta. "
"Yleisesti kansa ei tiedä tarpeeksi äänestettävistä asioista ja äänestää periaatteessa muutoksia vastaan-> haittaa kehitystä "
"Onhan se jo nähty, mitä siitä tulee, kun kansalaiset saavat päättää asioista. Kaiken maailman Halmeet pääsee eduskuntaan.:C I:2270 Q:STV-vaalijärjestelmä on otettava käyttöön A:EOS I:2280 Q:Läänit voidaan lakkauttaa A:EOS C:Mitä ne tekee nykyään? "
"Demokratiassa usein enemmistössä on idiootteja."
Created by jln Last edit: by jln