Prev

Muut

Tasa-arvo

Muilla kielivähemmistöillä pitäisi olla samat oikeudet kuin ruotsinkielisillä

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 56%
 
Approval
Yes ( 15 ): Abstain(with comments): No ( 12 ):
"Pienen vähemmistön kielen ei tulisi olla pakolla jokaisen osaamaa, joten tälläisten kielivähemmistöjen erityisoikeudet pitäisi poistaa. Tietenkin tälläisillä paikkakunnilla vähemmistökielen osavaa tulisi suosia virallisiin palvelutehtäviin palkattaessa."
"Eli toisin sanoen kielivähemmistöillä ei pitäisi olla mitään erityisoikeuksia. "
"Yksi virallinen kieli riittää valtiolle, säästyy samalla kalliita verovaroja järkevämpään puuhasteluun. Ketään (pl valtion virkamiesten jne.) ei pidä pakottaa käyttämään tai osaamaan mitään tiettyä kieltä. "
"Jos ei vaadi verorahoitusta. "
"En osaa sanoa, mikä olisi oikea prosenttiosuus, mutta kaikkia kieliä pitäisi kohdella saman periaatteen mukaisesti. Mitään kieltä ei saisi pitää erityisasemassa. "
"Myös ruotsin lakisääteinen (ja perustuslaillinen) asema pitäisi lopettaa. Jokaisen kunnan pitäisi itse saada päättää omista virallisista kielistään. Jossain isossa kunnassa voi olla kannattavaa tarjota palveluita vaikka yhden prosentin kielivähemmistölle, jossain pienessä kunnassa ei kannata edes 10-20 % vähemmistön takia käyttää kahta kieltä. Mikään ratkaisu ei siis voi olla ainoa oikea malli, joka sopisi kaikille kunnille. Valtakunnallisella tasolla suomen pitäisi olla ainoa virallinen kieli, koska suomea puhuu äidinkielenään n. 95 % väestöstä."
"Ruotsinkielisten erityisoikeudet tulee poistaa. Palvelukielen pitää olla kaikkialla suomi. "
"Ei lakisääteisesti. Tosin jokaisen kunnan pitäisi voida itse päättää omista virallisista kielistään. "
"annetaan ruotsin kakkossija englannille, ja kaikki murheet on poissa. "
"Millään kielivähemmistöllä ei pitäisi olla erityisoikeuksia"
"Maahanmuuttajien tulee opetella jompikumpi Suomen virallisista kielistä. Toisin kuin ruotsinkielisille, jotka ovat maassamme vanha kielivähemmistö, on Suomessa asuminen heille tietoinen valinta, ja he ovat tuon valinnan tehdessään myös sitoutuneet toimimaan "maassa maan tavalla". Tulee veronmaksajille tavattoman kalliiksi, jos jossain kunnassa pitää järjestää julkiset palvelut kymmenellä kielellä. "
Created by jln Last edit: by jln