Prev

Puhtaustesti

Libertaari puhtaustesti

Jos haluat, sinun pitää saada myydä itsesi orjaksi.

Next
Party Approval
Piraattipuolue 0%
 
Total: 74%
 
Approval
Yes ( 14 ): No ( 5 ):
"Jotkut idiootit vastustavat tätä yksilön vapaan tahdon inalienabiliteetin perusteella. Minusta kyseinen peruste ei riitä. Ihmisellä on oltava oikeus halutessaan solmia sopimus, jonka irtisanominen on mahdotonta. Joskus tällainen sopimus esim. tuo etuja, joita ei olisi mahdollista saada ilman irtisanoutumisoikeudesta luopumista. Esim. valtio voisi solmia varusmiesten kanssa palvelusopimuksia, joista nämä eivät voi irtisanoutua. Ilman irtisanoutumisoikeudesta luopumista sotilaat eivät välttämättä saisi yhtä hyviä palvelusopimuksia. Orjasopimuksen tekemisoikeuden kieltäminen siis rajoittaa yksilön sopimusvapautta."
"Jos haluaa, niin aika pahasti on jotain varmaan vialla, mutta omapahan lienee asiansa, jos täydessä ymmäryksessä on. Tässä asiassa voisi olla mahdollisuus perua päätöksensä missä vaiheessa tahansa. Silloin se olisi hyväksyttävämpää. Itsekin menin kerran orjaksi, kun vaihtoehtona oli siviilipalvelus, mutta vaihdoin kuitenkin orjuudesta sitten siviilipalvelukseen."
" Yksilönvapautta pitää kunnioittaa. Mitään syytä kieltoon ei ole."
"Samoin kuin on oikeus tehdä itsemurha. Orjaksi itsensä myyminen on tosin sen verran iso asia, että lainvalvojien täytyy olla hyvin tarkkana ettei ketään pakoteta tai huijata orjaksi."
"Perusoikeuksista ei voi luopua, koska tässä on kyse sitoutumisesta toisen mielipiteisiin. Ennen kuin keksimme miten ihmisen mielihaluja voi hallita suoraan, ihminen ei voi taata tulevia mielipiteitään, eikä näin voi luopua oikeuksistaan. Sopimus olisi nimittäin pätemätön."
Created by jln Last edit: by jln